Fysiotherapie Amersfoort

Sportfysiotherapie Amersfoort

Van harte welkom bij Fysi-Unique

Bij ons vind je geen standaardprotocollen of eindeloze behandelingen. Wij geloven in maatwerk, afgestemd op jouw unieke behoeften en situatie. Of je nu een sportblessure hebt opgelopen of worstelt met een ander fysiek ongemak, bij Fysi-Unique sta jij centraal.

Onze praktijk in Amersfoort staat bekend om haar specialisatie in sportfysiotherapie en expertise in het behandelen van sportgerelateerde blessures. Maar we gaan verder dan alleen herstellen; we richten ons ook op het voorkomen van toekomstige problemen. Want jouw welzijn staat bij ons voorop.

Bij Fysi-Unique krijg je een persoonlijke en transparante benadering. Ons team zet zich gezamenlijk in met één doel: jouw klacht zo snel en duurzaam mogelijk verhelpen. Kom langs en ervaar zelf het verschil dat wij kunnen maken voor jouw gezondheid en welzijn.

Afspraak maken

Samen werken wij aan een duurzaam herstel van jouw klachten

Heb je last van een sportblessure? Wij kunnen je helpen. Petra Vaane is gespecialiseerd in sportfysiotherapie.

Afspraak maken

Waarom sportfysiotherapie bij Fysi-Unique?

Als je op zoek bent naar een ervaren sportfysiotherapeut in Amersfoort, dan ben je bij Fysi-Unique aan het juiste adres. Hieronder lees je waarom anderen voor ons hebben gekozen als hun vertrouwde fysiotherapiepraktijk voor het voorkomen, behandelen en revalideren van sportblessures.

Gefocust op preventie

 • Bij Fysi-Unique ligt de nadruk niet alleen op het behandelen van blessures, maar ook op het voorkomen ervan door middel van gerichte preventieve maatregelen.
 • Onze preventieve aanpak helpt sporters om blessures te voorkomen en hun prestaties te verbeteren, waardoor ze langer en met meer plezier kunnen blijven sporten.

Persoonlijke en op maat gemaakte aanpak

 • Onze sportfysiotherapeut biedt een persoonlijke benadering die afgestemd is op jouw specifieke behoeften en doelen.
 • Of je nu een professionele atleet bent of een recreatieve sporter, wij passen onze behandelingen aan om aan jouw unieke situatie tegemoet te komen.

Expertise in sportgerelateerde blessures

 • Fysi-Unique staat bekend om haar specialisatie in het behandelen van sportgerelateerde blessures.
 • Onze sportfysiotherapeut is expert op dit gebied en blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de sportgeneeskunde.

Transparante communicatie en ondersteuning

 • Bij Fysi-Unique geloven we in transparante communicatie en openheid.
 • Naast hoogwaardige zorg bieden we ook de nodige begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces, omdat jouw succes ons succes is.

Maak kennis met de specialist op het gebied van sportfysiotherapie!

Petra Vaane Petra Sportfysiotherapeut Amersfoort

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Of je nu een fanatieke sporter bent of af en toe recreatief beweegt, het risico op blessures is altijd aanwezig. Bij Fysi-Unique hebben we uitgebreide ervaring in het behandelen van verschillende sportgerelateerde blessures. Van knie- en enkelblessures tot schouder- en elleboogblessures; wij kunnen jou helpen.

Petra Vaane, onze ervaren sportfysiotherapeut, kan jou niet alleen helpen bij de diagnose en de behandeling van veelvoorkomende sportblessures, maar is bovendien gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten en het analyseren en optimaliseren van hardlooptechnieken. Hieronder lees je meer over deze specialisaties.

Hardloopklachten- en analyses

Is hardlopen jouw passie en doe je dit regelmatig? Dan is het belangrijk dat je een juiste hardlooptechniek hebt. Een verkeerde techniek kan leiden tot vervelende blessures, waardoor je wordt belemmerd in de beoefening van jouw favoriete sport. Je kunt bij ons terecht voor een uitgebreide hardloopanalyse, waarbij onder andere wordt gekeken naar de stand van de enkel, knie, heup en het bovenlichaam. Op basis van deze analyse kunnen wij je gericht advies geven over hoe je jouw hardlooptechniek kunt verbeteren om toekomstige blessures te voorkomen.

Wij kunnen jou onder andere helpen bij:

 • Het analyseren en optimaliseren van jouw hardlooptechniek middels gerichte adviezen en oefeningen;
 • Het aanleren van een efficiënte en duurzame manier van hardlopen (voor sporters die willen starten met hardlopen);
 • Het opstarten na een (langdurige) blessure;
 • Het opstellen van een plan om toe te werken naar een hardloopwedstrijd (denk aan een marathon of triathlon);
 • Het geleidelijk opbouwen van de intensiteit van het hardlopen, rekening houdend met jouw medische geschiedenis, om een terugval te voorkomen.
Hardloopanalyse

Kom langs in onze praktijk in Amersfoort

Tijdens jouw eerste bezoek zullen wij jouw klachten in kaart brengen. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk behandelplan op, om je van jouw klachten af te helpen.

Afspraak maken

Behandelmogelijkheden bij Fysi-Unique

Bij Fysi-Unique maken we gebruik van verschillende behandelmethoden. Afhankelijk van jouw specifieke situatie bepaalt onze sportfysiotherapeut welke aanpak voor jouw klacht en doelstellingen het meest geschikt is. Deze op maat gemaakte aanpak zorgt ervoor dat jij zo snel mogelijk van jouw klacht wordt afgeholpen en weer kunt deelnemen aan jouw dagelijkse sportieve activiteiten.

Oefentherapie

 • We bieden op maat gemaakte oefenprogramma’s die zijn ontworpen om kracht, stabiliteit, flexibiliteit en bewegingsbereik te verbeteren, essentiële componenten voor een snel en duurzaam herstel.

Medical Taping

 • Het aanbrengen van speciale elastische tape kan helpen bij het ondersteunen van gewrichten, het verminderen van pijn en het verbeteren van de bloedcirculatie, waardoor het herstelproces wordt versneld.

Educatie en advies

 • Naast behandeling bieden we ook educatie en advies over blessurepreventie, juiste houding en techniek, en hoe je jouw lichaam het beste kunt verzorgen om toekomstige blessures te voorkomen.

Sportfysiotherapie voor kinderen

Als jeugdige sporters groeien, kunnen ze te maken krijgen met verschillende klachten die verband houden met hun ontwikkeling en activiteiten op het sportveld. Ons doel is om hen gericht advies te geven over hoe ze hun lichaam het beste kunnen belasten tijdens deze cruciale periode.

Een van de meest voorkomende uitdagingen is het omgaan met pijn in en rondom de gewrichten tijdens de groeiperiode. Onze aanpak omvat een grondige analyse van de klachten, rekening houdend met het niveau van de sporter en de specifieke sporten waarin zij actief zijn. Op basis hiervan bieden we gepersonaliseerd advies over hoe ze hun lichaam kunnen belasten, met als ultiem doel de sporter te ondersteunen in hun revalidatie en herstel, zonder volledig te hoeven stoppen met sporten.

Indien de intensiteit of variatie in sporten leidt tot toenemende klachten, gaan we in overleg met zowel de ouders als het kind om te bepalen hoe dit het beste kan worden aangepakt. We kijken daarbij kritisch naar de opbouw van trainingen en activiteiten, om te bepalen of de klachten gerelateerd zijn aan groei of dat er sprake is van overbelasting.

Door een zorgvuldige analyse en een individuele benadering streven we ernaar om de sporter zo goed mogelijk te begeleiden tijdens hun groeiproces, zodat ze optimaal kunnen blijven presteren op een gezonde en veilige manier.

Sportfysiotherapie Kinderen

Reviews over sportfysiotherapie bij Fysi-Unique

Benedicta Pardo Positieve review

Goed advies en uitstekende behandelingen voor alle fasen van je sportactiviteiten en je bewegingsapparaat voor iedere levensfase.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Mira Hovenkamp Positieve review

Voor mij de beste!! Gelukkig al een tijdje geen last meer maar als het zo ver is dan weet ik waar ik terecht kan.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Dewi van de Waeter Positieve review

Maaike was geduldig, professioneel en zeer kundig. Raad iedereen die rondloopt met bekkenbodem klachten aan hier aan te kloppen.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Maak een afspraak voor sportfysiotherapie in Amersfoort

Heb je last van een sportblessure en wil je hier graag van afgeholpen worden? Twijfel niet langer en maak direct een afspraak via onze website. Bij Fysi-Unique staan wij klaar om je te begeleiden naar een snel en duurzaam herstel.

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.