Fysiotherapie Amersfoort

Zwangerschapsbegeleiding

Begeleiding rondom de zwangerschap en na de bevalling

Na de bevalling heeft het lichaam ten minste 6 weken nodig voor het eerste herstel. Voordat je na deze periode weer een start maakt met het opbouwen van je activiteiten is het belangrijk om een bekken-, en bekkenbodemcheck te doen op www.bekkenbodemcheck.nl. Aan de hand van de check krijg je een advies, op basis van de kleurgroep waarbinnen je valt. Zit je in de rode groep dan wordt je geadviseerd contact op te nemen met een bekkenfysiotherapeut voor behandeling.

De oranje groep is de groep met milde klachten, en met een aantal risico factoren op klachten. Daarvoor is het post partum consult ontwikkeld. Het post partum consult duurt een uur en is eenmalig. Je krijgt een  intake , een buik-,bekken en bekkenbodem onderzoek en advies. Het consult valt niet onder fysiotherapeutische zorg en is voor eigen kosten. Zit je in de groene groep, zonder klachten en risicofactoren, dan kun je zonder probleem starten met opbouwen van de activiteiten.

Voor alle vrouwen heeft Fysi-Unique de mogelijkheid om deel te nemen aan de post- partumtraining De training is speciaal geschreven voor de vrouw die net bevallen is en besteedt onder andere veel aandacht aan balans, buikspieren en bekkenbodem. Voor vrouwen uit de groene groep duurt het programma 6 weken, waarbij we opbouwen naar de sport activiteit die je wilt oppakken. Voor vrouwen uit de oranje en rode groep kan het programma wat langer duren, afhankelijk van het herstel.

De trainingen vinden plaats op donderdagavond van 18.30-20.30 uur. Je wordt begeleid door Maaike Wiezer. Daarnaast kan de training ondersteund worden met een thuisprogramma.

Op de site van de Nederlandse vereniging voor bekkenfysiotherapie (www.NVFB.nl) vind je aanvullende informatie over de bekkenbodemcheck. Meer weten? Bel of mail Maaike Wiezer voor meer informatie over onze mogelijkheden.

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.