Fysiotherapie Amersfoort

Hoofdpijn Fysiotherapie Amersfoort

Heeft u last van hoofdpijn?

Heeft u last van hoofdpijn? Dan kan fysiotherapie mogelijk de oplossing bieden. U bent van harte welkom bij Fysi-Unique voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij uw klachten rustig door en stellen wij een behandelplan op maat voor u op, met als doel uw hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Maak gerust een afspraak via onze website. Samen bespreken wij de mogelijkheden en werken wij toe naar een spoedig herstel van uw klachten.

Fysiotherapie bij verschillende soorten hoofdpijn

Hoofdpijn is de meest voorkomende neurologische aandoening en één van de meest geziene klachten bij de huisarts. Ook de fysiotherapeut en manueel therapeut worden regelmatig geraadpleegd voor hoofdpijnklachten. Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen last krijgen van hoofdpijn. Hierbij kan het gaan om spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

Bent u doorverwezen door uw huisarts of medisch specialist? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook zonder doorverwijzing kunt u bij ons terecht. Tijdens uw eerste bezoek aan onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort vindt er een uitgebreide intake plaats. Het doel van de intake is uw klachten beter te leren begrijpen. Daarna stelt de fysiotherapeut of manueel therapeut een behandelplan op, waarbij herstel van de beweeglijkheid en spierkracht van de nek op de voorgrond staat.

De behandeling vindt plaats op basis van een wetenschappelijk onderbouwd behandelprotocol, waarin verschillende technieken (mobilisaties, manipulaties, manual pressure technieken) en trainingen (spierkrachttraining), maar ook adviezen, aan bod komen. Mocht u zijn doorverwezen en de hoofdpijn niet voor paramedische behandeling in aanmerking komen, dan zal u worden terugverwezen naar de verwijzend huisarts of specialist.

Hoofdpijn Fysiotherapie Amersfoort

Samen werken wij aan een duurzaam herstel van uw klachten

Heeft u regelmatig last van hoofdpijn? Wij kunnen u van uw klachten afhelpen. Jeroen Douma is gespecialiseerd in de behandeling van hoofdpijn.

Afspraak maken

Wat zijn symptomen van spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn kan gepaard gaan met verschillende soorten klachten. Hieronder staan enkele voorbeelden van klachten die men kan ervaren bij spanningshoofdpijn:

 • Een drukkende pijn aan beide zijden van het hoofd.
 • Een strak gevoel rond het hoofd.
 • Een druk achter de ogen.

Herkent u één of meer van deze symptomen? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Binnen onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort is Jeroen Douma gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van hoofdpijnklachten. Samen met u zal hij een behandelplan opstellen dat aansluiting vindt op uw persoonlijke situatie.

Maak kennis met de specialist op het gebied van hoofdpijn!

Jeroen Douma Jeroen Douma

Wat zijn symptomen van migraine?

Migraine kan in verschillende vormen voorkomen. De symptomen kunnen dan ook per persoon variëren. De meest voorkomende symptomen hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

 • Intense, kloppende hoofdpijn (meestal aan één kant van het hoofd).
 • Misselijkheid en/of braken.
 • Overgevoeligheid voor licht en/of geluid.
 • Visuele stoornissen, zoals aura’s, die zich kunnen voordoen vóór of tijdens de migraineaanval. Aura’s worden meestal gekenmerkt door visuele verschijnselen, zoals flikkerende lichten of gekleurde vlekken.
 • Vermoeidheid en prikkelbaarheid.

Herkent u één of meerdere van bovengenoemde symptomen? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Middels een persoonlijk behandelplan zorgen wij ervoor dat uw klachten effectief zullen worden verholpen, zodat u zo snel mogelijk weer kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten. Wij zijn op iedere doordeweekse dag bereikbaar via: (033) 455 89 45.

Kom langs in onze praktijk in Amersfoort

Tijdens uw eerste bezoek zullen wij uw klachten in kaart brengen. Op basis hiervan stellen wij een persoonlijk behandelplan op, om u van uw klachten af te helpen.

Afspraak maken

Clusterhoofdpijn

Wat is clusterhoofdpijn en hoe ontstaat het?

Clusterhoofdpijn heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze vorm van hoofdpijn in zogeheten ‘clusters’ voorkomt. Met een cluster wordt een periode bedoeld waarin de hoofdpijn optreedt. Deze clusters worden opgevolgd door perioden waarin de hoofdpijn minder frequent voorkomt of helemaal niet aanwezig is. Dit wordt ook wel een ‘remissieperiode’ genoemd.

Clusterhoofdpijn kan enkele weken tot enkele maanden duren en wordt over het algemeen als zeer pijnlijk ervaren. Hoe het precies ontstaat, is niet helemaal duidelijk. Het is een neurovasculaire aandoening, wat betekent dat het te maken heeft met een combinatie van neurologische en vasculaire veranderingen in de hersenen en bloedvaten. Ook erfelijkheid kan een rol spelen in het ontstaan van clusterhoofdpijn.

Fysiotherapie bij clusterhoofdpijn

Wat zijn symptomen van clusterhoofdpijn?

Als u wel eens last heeft gehad van clusterhoofdpijn, dan zult u onderstaande symptomen waarschijnlijk herkennen:

 • Intense pijn: De hoofdpijn wordt vaak beschreven als een scherpe, brandende of borende pijn, meestal gelokaliseerd rond één oog of aan één zijde van het hoofd.
 • Clusters van aanvallen: Clusterhoofdpijn komt voor in perioden van weken tot maanden, waarin meerdere hoofdpijnaanvallen per dag kunnen optreden, meestal op hetzelfde tijdstip. Deze clusters worden gevolgd door remissieperioden.
 • Korte duur: Een clusterhoofdpijn kan enkele minuten tot enkele uren duren, maar zelden langer dan drie uur.

U bent van harte welkom in onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort om u te laten behandelen aan uw hoofdpijnklachten. Maak een afspraak via onze website of neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar: (033) 455 89 45.

Reviews van onze tevreden cliënten

Benedicta Pardo Positieve review

Goed advies en uitstekende behandelingen voor alle fasen van je sportactiviteiten en je bewegingsapparaat voor iedere levensfase.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Mira Hovenkamp Positieve review

Voor mij de beste!! Gelukkig al een tijdje geen last meer maar als het zo ver is dan weet ik waar ik terecht kan.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Dewi van de Waeter Positieve review

Maaike was geduldig, professioneel en zeer kundig. Raad iedereen die rondloopt met bekkenbodem klachten aan hier aan te kloppen.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Hoofdpijn behandelen middels fysiotherapie

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Wij krijgen regelmatig de vraag of en hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen of verhelpen van hoofdpijnklachten. Wij leggen het u graag uit.

Bij sommige vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, wordt de pijn niet veroorzaakt in het hoofd, maar is de pijn het gevolg van spierspanning in de nek, schouders en het hoofd. In dat geval kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen in het verminderen van de hoofdpijn, door de spieren in dit gebied te ontspannen en los te maken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van massage, triggerpointtherapie en ontspanningstechnieken.

Ook kan de fysiotherapeut of manueel therapeut houdingsproblemen identificeren en corrigeren. Dit kan eveneens helpen bij het verminderen van de hoofdpijn, omdat sommige vormen van hoofdpijn ontstaan door een verkeerde houding. Houdingsproblemen kunnen namelijk leiden tot spierspanning, wat hoofdpijn tot gevolg kan hebben. Door middel van specifieke oefeningen en advies, gericht op het verbeteren van de algehele houding, kunnen hoofdpijnklachten afnemen.

Hoofdpijn die wordt veroorzaakt door stress of spanning kan ook worden verminderd met behulp van fysiotherapie. Zo kunnen wij u voorzien van professioneel advies met betrekking tot stressmanagement en leren wij u ontspanningstechnieken en oefeningen aan, die u zullen helpen om stress te voorkomen of verminderen, waardoor uw hoofdpijn zal afnemen. Neem voor meer informatie over onze behandelprocedure gerust contact met ons op.

Maak een afspraak bij Fysi-Unique in Amersfoort

Heeft u last van hoofdpijn en wilt u dit laten verhelpen? Dan bent u bij Fysi-Unique aan het juiste adres. Jeroen Douma is specialist op het gebied van hoofdpijnklachten en zal samen met u een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie, waarbij hij rekening zal houden met uw wensen. Onze fysiotherapiepraktijk is gevestigd aan de Henry Dunantstraat 32 in Amersfoort. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.