Hoofdpijn Fysiotherapie Amersfoort

Heeft u last van hoofdpijn?

Heeft u last van hoofdpijn? Dan kan fysiotherapie mogelijk de oplossing bieden. U bent van harte welkom bij Fysi-Unique voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij uw klachten rustig door en stellen wij een behandelplan op maat voor u op, met als doel uw hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Maak gerust een afspraak via onze website. Samen bespreken wij de mogelijkheden en werken wij toe naar een spoedig herstel van uw klachten.

Afspraak maken

 

 

Fysiotherapie bij verschillende soorten hoofdpijn

Hoofdpijn is de meest voorkomende neurologische aandoening en één van de meest geziene klachten bij de huisarts. Ook de fysiotherapeut en manueel therapeut worden regelmatig geraadpleegd voor hoofdpijnklachten. Zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden kunnen last krijgen van hoofdpijn. Hierbij kan het gaan om spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en cervicogene hoofdpijn.

Bent u doorverwezen door uw huisarts of medisch specialist? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Ook zonder doorverwijzing kunt u bij ons terecht. Tijdens uw eerste bezoek aan onze fysiotherapiepraktijk in Amersfoort vindt er een uitgebreide intake plaats. Het doel van de intake is uw klachten beter te leren begrijpen. Daarna stelt de fysiotherapeut of manueel therapeut een behandelplan op, waarbij herstel van de beweeglijkheid en spierkracht van de nek op de voorgrond staat.

De behandeling vindt plaats op basis van een wetenschappelijk onderbouwd behandelprotocol, waarin verschillende technieken (mobilisaties, manipulaties, manual pressure technieken) en trainingen (spierkrachttraining), maar ook adviezen, aan bod komen. Mocht u zijn doorverwezen en de hoofdpijn niet voor paramedische behandeling in aanmerking komen, dan zal u worden terugverwezen naar de verwijzend huisarts of specialist.

Migraine

Wat is migraine en hoe ontstaat het?

Een andere veelvoorkomende vorm van hoofdpijn is migraine. Migraine komt over het algemeen minder vaak voor dan spanningshoofdpijn. Het kan voorkomen op alle leeftijden en wordt het meest gezien bij vrouwen. Migraine kan zeer storend zijn en het dagelijks functioneren aanzienlijk belemmeren. Zo zijn er vormen van migraine waarbij de persoon die eraan lijdt overgevoelig is voor licht en/of geluid, waardoor het lastig is om deel te nemen aan dagelijkse activiteiten.

Migraineaanvallen kunnen variëren in duur en intensiteit. Dit verschilt per persoon. Hoe vaak een migraineaanval plaatsvindt, is ook per individu verschillend. Meestal ontstaat een migraineaanval als gevolg van een combinatie van genetische-, neurologische- en omgevingsfactoren. Een voorbeeld van een omgevingsfactor die migraine kan triggeren, is langdurig naar een beeldscherm staren.

Wat zijn symptomen van migraine?

Migraine kan in verschillende vormen voorkomen. De symptomen kunnen dan ook per persoon variëren. De meest voorkomende symptomen hebben wij hieronder op een rijtje gezet:

  • Intense, kloppende hoofdpijn (meestal aan één kant van het hoofd).
  • Misselijkheid en/of braken.
  • Overgevoeligheid voor licht en/of geluid.
  • Visuele stoornissen, zoals aura’s, die zich kunnen voordoen vóór of tijdens de migraineaanval. Aura’s worden meestal gekenmerkt door visuele verschijnselen, zoals flikkerende lichten of gekleurde vlekken.
  • Vermoeidheid en prikkelbaarheid.

Herkent u één of meerdere van bovengenoemde symptomen? Twijfel niet en neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u te helpen. Middels een persoonlijk behandelplan zorgen wij ervoor dat uw klachten effectief zullen worden verholpen, zodat u zo snel mogelijk weer kunt deelnemen aan uw dagelijkse activiteiten. Wij zijn op iedere doordeweekse dag bereikbaar via: (033) 455 89 45.

Hoofdpijn behandelen middels fysiotherapie

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden. Wij krijgen regelmatig de vraag of en hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen of verhelpen van hoofdpijnklachten. Wij leggen het u graag uit.

Bij sommige vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, wordt de pijn niet veroorzaakt in het hoofd, maar is de pijn het gevolg van spierspanning in de nek, schouders en het hoofd. In dat geval kan fysiotherapie een belangrijke rol spelen in het verminderen van de hoofdpijn, door de spieren in dit gebied te ontspannen en los te maken. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van massage, triggerpointtherapie en ontspanningstechnieken.

Ook kan de fysiotherapeut of manueel therapeut houdingsproblemen identificeren en corrigeren. Dit kan eveneens helpen bij het verminderen van de hoofdpijn, omdat sommige vormen van hoofdpijn ontstaan door een verkeerde houding. Houdingsproblemen kunnen namelijk leiden tot spierspanning, wat hoofdpijn tot gevolg kan hebben. Door middel van specifieke oefeningen en advies, gericht op het verbeteren van de algehele houding, kunnen hoofdpijnklachten afnemen.

Hoofdpijn die wordt veroorzaakt door stress of spanning kan ook worden verminderd met behulp van fysiotherapie. Zo kunnen wij u voorzien van professioneel advies met betrekking tot stressmanagement en leren wij u ontspanningstechnieken en oefeningen aan, die u zullen helpen om stress te voorkomen of verminderen, waardoor uw hoofdpijn zal afnemen. Neem voor meer informatie over onze behandelprocedure gerust contact met ons op.

Maak een afspraak bij Fysi-Unique in Amersfoort

Heeft u last van hoofdpijn en wilt u dit laten verhelpen? Dan bent u bij Fysi-Unique aan het juiste adres. Jeroen Douma is specialist op het gebied van hoofdpijnklachten en zal samen met u een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie, waarbij hij rekening zal houden met uw wensen. Onze fysiotherapiepraktijk is gevestigd aan de Henry Dunantstraat 32 in Amersfoort. Maak een afspraak via onze website en kom langs.

Afspraak maken

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.