Fysiotherapie Amersfoort

Bekkenfysiotherapie Amersfoort

Bekkenfysiotherapie in Amersfoort bij Fysi-Unique

Welkom bij Fysi-Unique, dé fysiotherapiepraktijk in Amersfoort die gespecialiseerd is in bekkenfysiotherapie. Maaike Wiezer, onze ervaren bekkenfysiotherapeut, staat voor u klaar om u te ondersteunen bij het herstel en de optimalisatie van uw bekken- en bekkenbodem gezondheid. Met onze unieke focus op dit specialisme onderscheiden wij ons van andere praktijken in de regio. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Bij Fysi-Unique begrijpen wij dat problemen in het gebied van het bekken, de lage rug en de bekkenbodem een grote impact kunnen hebben op uw dagelijkse leven. Onze bekkenfysiotherapeut is speciaal opgeleid om deze klachten te behandelen. Ook met vragen op seksueel gebied kunt u terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Zie voor meer informatie ook de pagina seksuologie. Of u nu last heeft van urine-incontinentie, bekkenpijn, postnatale klachten, problemen bij het vrijen of andere bekken en bekkenbodem gerelateerde klachten, wij bieden de expertise en zorg die u nodig heeft.

Waarom kiezen voor Fysi-Unique?

  • Specialistische focus: Fysi-Unique is één van de weinige fysiotherapiepraktijken in Amersfoort die zich voor een groot deel toelegt op bekkenfysiotherapie. Onze expertise en jarenlange ervaring stellen ons in staat om de best mogelijke zorg te bieden op dit gebied.
  • Persoonlijke aanpak: Bij Fysi-Unique geloven wij in een persoonlijke benadering van uw zorg. Wij luisteren naar uw specifieke behoeften en stellen een behandelplan op maat op, dat aansluit bij uw individuele situatie en doelen.
  • Hoogwaardige zorg: Bij Fysi-Unique streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit van zorg. Wij zullen er alles aan doen om u zo snel en efficiënt mogelijk van uw klachten af te helpen. De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen en vrouwen met problemen in het bekken en bekkenbodemgebied.

 

Gespecialiseerde bekkenfysio in Amersfoort

De bekkenfysio is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug en bekkenbodem.

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die spieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Als bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kun je klachten krijgen in de onderbuik, de bekkenbodem, het stuitje of het schaambeen. Ook kun je last krijgen van de lage rug of het bekken. Klachten die behandeld kunnen worden door de bekkenfysio in Amersfoort zijn onder andere:

  • ongewild verlies van urine, windjes en/of ontlasting
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of ontlasten
  • pijn in de onderbuik, rond de anus of rond de geslachtsdelen
  • pijn in het bekken, de lage rug en/of het stuitje
  • problemen bij het vrijen
  • bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond de zwangerschap en na de bevalling
  • voor en na operaties in het buik- en bekkengebied.

De bekkenfysio kan helpen bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Die apparatuur meet de activiteit van de bekkenbodemspieren, zodat je kunt zien wat je (niet) doet. Als het nodig is, geeft de bekkenfysio advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag of eet- en drinkgewoonten. Ook met vragen op seksueel gebied kun je terecht bij de bekkenfysio. Een bekkenfysio is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen.

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Plan uw afspraak van tevoren in

Dit zal sluiten in 0 seconden