Maaike Wiezer

“Als fysiotherapeut breng je concreet verandering teweeg in het bewegend functioneren van mensen”

Als fysiotherapeut leerde ik al hoe je invloed kunt uitoefenen op de manier waarop mensen bewegen. Centraal in het menselijk lichaam bevinden zich het bekken en de bekkenbodem. Het bekken en de bekkenbodem kunnen impact hebben op veel gezondheidsproblemen. Of het nu gaat om pijn of plasklachten of om stabiliteit of seksuele problemen. Het is mooi en bijzonder dat ik hier als bekkenfysiotherapeut wat aan kan doen.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen ben ik me gaan interesseren voor bekkenbodemproblematiek. Ik kan me er nog steeds over verwonderen hoe het kan dat een vrouwenlijf nieuw leven weet te creëren. Dat al je systemen – van kruin tot tenen – aangepast worden om ervoor te zorgen dat je als zwangere kunt doorgaan met alles wat je doet én dat zich tegelijkertijd in jouw lichaam een kind kan ontwikkelen. En dan heb ik het nog niet eens over de periode daarna: hoe snel het lichaam zich (meestal) herstelt. Dát een lijf zich daar überhaupt van kan herstellen!

Helaas wordt er nog altijd veel te weinig aandacht geschonken aan het herstel van het vrouwelijk lichaam na de zwangerschap. Dat hoort erbij, denkt iedereen. Daardoor schakelen vrouwen vaak laat hulp in, als het herstel niet naar verwachting verloopt. Ik vind het mooi en bijzonder dat ik daar als Bekkenfysiotherapeut wat aan kan doen, een lans voor kan breken.

Vanuit mijn specialisatie kom ik ook weer in allerlei andere, aangrenzende vakgebieden terecht. Mannen en vrouwen – van jong tot oud – staan er niet bij stil dat bekkenbodemproblemen ook impact hebben op hun seksualiteit. Zo ontstaat een problematiek die kwetsbaar en intiem is; veel mensen weten niet goed bij wie ze daarvoor terecht kunnen. Ik heb een post-HBO-opleiding Seksuologie gedaan om ook in die gevallen beter te kunnen inschatten welke klachten fysiek zijn, gerelateerd aan de bekkenbodem, en voor welke klachten ik beter kan samenwerken met andere hulpverleners, zoals bijvoorbeeld een psycholoog of relatietherapeut. Goede zorg verlenen is wat mij betreft dat ik er alles aan doe om mijn patiënten te helpen. Oók als dat betekent dat ik ze moet doorverwijzen naar iemand anders.

BIG reg.nr. 79035504404

Afspraak maken met Maaike

expand_more

Welkom bij de fysio in Amersfoort, waar we gericht aan de slag gaan met uw klacht

Omdat dat niet meer vanzelfsprekend is. Wij gaan niet voor meer omzet, wij gaan voor meer resultaat. Dit doen we door middel van een duidelijk behandelplan op maat.

Afspraak maken

Recensies over Fysiotherapie Amersfoort

Benedicta Pardo Positieve review

Goed advies en uitstekende behandelingen voor alle fasen van je sportactiviteiten en je bewegingsapparaat voor iedere levensfase.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Mira Hovenkamp Positieve review

Voor mij de beste!! Gelukkig al een tijdje geen last meer maar als het zo ver is dan weet ik waar ik terecht kan.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Dewi van de Waeter Positieve review

Maaike was geduldig, professioneel en zeer kundig. Raad iedereen die rondloopt met bekkenbodem klachten aan hier aan te kloppen.

Deze beoordeling is gegeven via:  

Contact

phone

Afspraak

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Algemene voorwaarden zijn van toepassing.