Cursus Zwangerschapsbegeleiding

De cursus Zwangerschapsbegeleiding van Fysi-Unique bestaat uit 12 actieve lessen en 3 theorielessen. In de actieve lessen worden grondoefeningen afgewisseld met training op onze cardio- en krachtapparatuur. De nadruk van de actieve lessen ligt vooral op het behoud van een optimale conditie en belastbaarheid van het zwangere lichaam, maar ook op ontspanning en ademhaling.

De actieve lessen worden om de 4 weken afgewisseld met een theorieles. Tijdens deze lessen komen onderwerpen aan bod die betrekking hebben op zwangerschap, baring en de kraamtijd. Er wordt ook aandacht besteedt aan veel voorkomende klachten als rugpijn, bekkenpijn en bekkenbodemproblemen.
De zwangere vrouw kan vanaf ongeveer de 16e week instromen in de cursus en doortrainen tot aan de bevalling. Na 12 actieve lessen kan het programma altijd verlengd worden.

De cursus, gegeven door een gecertificeerd docent en bekkenfysiotherapeut, vindt plaats op:
donderdagavond van 19.30-20.30 uur
met eens in de 4 weken een theorieles van 20.30-21.30 uur.

Zwangerschapsbegeleiding

Onderstaand een aantal filmpjes die helpen in het dagelijkse leven tijdens de zwangerschap.

Post-partum begeleiding

Wil je na de bevalling weer een start maken met bewegen en weet je niet goed waar te beginnen. De post-partumtraining van Fysi-Unique is een programma van 6 lessen waarbij door een combinatie van grond oefeningen en cardiofitness die eerste start na de bevalling gemaakt kan worden.

De training is speciaal geschreven voor de vrouw die net bevallen is en besteedt onder andere veel aandacht aan balans, buikspieren en bekkenbodem. Instromen kan vanaf 6 weken na de bevalling.

De training vindt plaats op
donderdagavond van 17.30-18.30 uur, of op
vrijdagochtend 08.30-10.00 uur.
Je wordt begeleidt door de bekkenfysiotherapeut.

Sommige theoretische onderwerpen van de cursus Zwangerschapsbegeleiding kunnen interessant zijn voor vrouwen die post partum trainen, bijvoorbeeld de anatomie van het bekkengebied en de lage rug. Zij zijn bij deze lessen van harte welkom. Natuurlijk hopen we dat iedereen een onbekommerde zwangerschap doormaakt. Is dit echter niet het geval dan kunt je terecht bij onze bekkenfysiotherapeut (zie ook bekkenfysiotherapie).

Meer weten? Bel of mail voor meer informatie en vraag naar Maaike Wiezer.

Post-partum begeleiding