Seksuologie, problemen bij het vrijen

De bekkenbodem heeft invloed op onze seksualiteit. Functiestoornissen in de bekkenbodem kunnen klachten geven als pijn bij het vrijen, een verminderde erectie en een verminderde opwinding. Voor vrouwen kan gemeenschap pijnlijk en soms zelfs onmogelijk zijn. Al deze klachten verminderen natuurlijk ook de zin in het vrijen.

Praten over seksualiteit is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Het is intiem en persoonlijk. Seksualiteit heeft altijd te maken met het lijf, met het eigen gevoel en met het gevoel van de ander. We noemen dit biospychosociaal. Om problemen rondom het vrijen te behandelen zijn soms meerdere expertises nodig.

Maaike Wiezer heeft een post-HBO opleiding seksuologie afgerond en heeft daardoor veel kennis op het gebied van seksuele klachten gerelateerd aan de bekkenbodem. Ze richt zich vooral op het lichamelijke stukje van de klachten. Ze werkt samen met Haptonomie praktijk Schoneveld, Renata Schoneveld is haptotherapeute die individuele therapie geeft maar waar je ook als stel bij terecht kunt voor relatie begeleiding. Daarnaast werkt ze samen met PCC. Nynke Kuiper, psychologe, heeft binnen deze praktijk veel ervaring in behandeling van seksuele problematiek. Samen vormen ze een netwerk waar patiënten terecht kunnen voor zowel het fysieke als het relationele en psychische deel van problemen rondom het vrijen.

Voor vragen kunt u terecht bij Maaike Wiezer.

Seksuologie