Manuele Therapie

Binnen Fysi-Unique neemt de manuele therapie een belangrijke plaats in. Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. In een eerste gesprek zal de manueel therapeut vragen naar het ontstaan en verloop van uw klachten. Daarna volgt een manueel therapeutisch onderzoek waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld. Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens zal een diagnose worden gesteld. De manueel therapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of teveel aan bewegingen te stabiliseren, waar nodig door gebruik van manipulaties (in de volksmond ‘kraken’ genoemd).

In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, ook gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Voorbeelden hiervan zijn:

– hoofd- en nekpijn

– nek- en schouderklachten

– rugklachten, eventueel met uitstraling naar de benen

– bepaalde vormen van duizeligheid

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: de functie van de gewrichten verbetert, de houding verbetert en het bewegen verloopt makkelijker. Of manuele therapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak.

Vragen? Neem contact op met Jeroen Douma