Het team van Fysi-Unique

Fysi-Unique heeft een breed scala aan specialisaties in huis. Onze therapeuten hebben zich verder ontwikkeld en kunnen daarom u nog beter en completer van dienst zijn. Bovendien beschikken wij over een groot netwerk en kunnen indien nodig therapeuten met aanvullende specialismen aan ons team toevoegen.

Alles om u zo goed en zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen, zodat u maximaal kunt bewegen en functioneren.

Graag stelt ons team zich aan u voor.

Maaike Wiezer

Maaike Wiezer

Na mijn VWO koos ik eerst voor Scheikunde. Ik vond proefjes doen interessant en ik ben een echte bèta, ik vond het wel leuk dat ik een van de weinige meisjes was. Maar… het was me allemaal veel te abstract. Na een jaar switchte ik naar Fysiotherapie en daar viel al snel het kwartje: het mooie van mijn vak is dat je je kennis direct in de praktijk kunt brengen. Alles wat je weet en leert, is meteen praktisch inzetbaar. Als fysiotherapeut breng je concreet verandering teweeg in het bewegend functioneren van mensen. En dus in hun dagelijkse leven.

Tijdens mijn eigen zwangerschappen ben ik me gaan interesseren voor bekkenbodemproblematiek. Ik kan me er nog steeds over verwonderen hoe het kan dat een vrouwenlijf nieuw leven weet te creëren. Dat al je systemen – van kruin tot tenen – aangepast worden om ervoor te zorgen dat je als zwangere kunt doorgaan met alles wat je doet én dat zich tegelijkertijd in jouw lichaam een kind kan ontwikkelen. En dan heb ik het nog niet eens over de periode daarna: hoe snel het lichaam zich (meestal) herstelt. Dát een lijf zich daar überhaupt van kan herstellen!

Helaas wordt er nog altijd veel te weinig aandacht geschonken aan het herstel van het vrouwelijk lichaam na de zwangerschap. Dat hoort erbij, denkt iedereen. Daardoor schakelen vrouwen vaak laat hulp in, als het herstel niet naar verwachting verloopt. Ik vind het mooi en bijzonder dat ik daar als Bekkenfysiotherapeut wat aan kan doen, een lans voor kan breken.

Vanuit mijn specialisatie kom ik ook weer in allerlei andere, aangrenzende vakgebieden terecht. Mannen en vrouwen – van jong tot oud – staan er niet bij stil dat bekkenbodemproblemen ook impact hebben op hun seksualiteit. Zo ontstaat een problematiek die kwetsbaar en intiem is; veel mensen weten niet goed bij wie ze daarvoor terecht kunnen. Ik heb een post-HBO-opleiding Seksuologie gedaan om ook in die gevallen beter te kunnen inschatten welke klachten fysiek zijn, gerelateerd aan de bekkenbodem, en voor welke klachten ik beter kan samenwerken met andere hulpverleners, zoals bijvoorbeeld een psycholoog of relatietherapeut. Goede zorg verlenen is wat mij betreft dat ik er alles aan doe om mijn patiënten te helpen. Oók als dat betekent dat ik ze moet doorverwijzen naar iemand anders.

Praktijkhouder – fysiotherapeutbekkenfysiotherapeutexpert seksuele disfuncties

BIG reg.nr. 79035504404

Jeroen Douma

Jeroen Douma

Ik ben een groot liefhebber van sport en help dan ook graag cliënten met sportgerelateerde problemen. U kunt bij mij terecht voor sportfysiotherapie bij een blessure en ik heb mij gespecialiseerd in Medische Trainingstherapie.

Daarnaast heb ik veel ervaring met het behandelen van rugpijn, schouderpijn en nekpijn. Met de aanvullende opleiding Manuele Therapie in de pocket kan ik veel van uw klachten verlichten en verhelpen, tijdelijk of permanent.

De diversiteit van het vak heeft mij vanaf dag één aangetrokken. Elke cliënt en elke klacht is anders. Ik zoek de uitdaging in het opstellen van een optimaal, op maat gemaakt behandelplan, waar we vervolgens samen aan gaan werken.

In de periode 2006- 2018 ben ik met plezier als fysiotherapeut verbonden geweest aan de medische staf van VV IJsselmeervogels.
Met de geboorte van mijn eerste dochter ben ik hiermee gestopt.

Sporter blijf ik altijd. In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig, vooral met voetbal, wielrennen en skiën.
Ik ben aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Praktijkhouder – fysiotherapeutmanueel therapeut – bewegingswetenchapper

BIG reg.nr. 99064375604

Atsje van Dasselaar - Larooy

Atsje van Dasselaar – Larooy

Ik ben algemeen fysiotherapeut en bekkenfysiotherapeut in Amersfoort bij Fysi-Unique. Na de basisopleiding Fysiotherapie heb ik de master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT met succes afgerond. Daarnaast volgde ik cursussen en nascholingen in onder andere Medical Taping, het Mulligan Concept, de NIMOC methode en pre/postnatale zwangerschapsbegeleiding.

Breed opgeleid als ik ben, heb ik mijn roeping vooral gevonden in het behandelen van klachten rondom de zwangerschap. Ik geniet ervan wanneer ik onderdeel kan zijn van het herstel en werk graag samen met jou aan je gestelde doelen.
Met name bekkenbodemklachten kunnen soms moeilijk bespreekbaar lijken, terwijl ze vaak goed te behandelen zijn. Men zegt dat ik door goed te luisteren en met de nodige humor je snel op je gemak kan stellen.

Wanneer ik niet aan het werk ben hou ik me graag bezig met theatersport. Daarnaast vind ik het heerlijk en leuk om te skaten.

Ik ben aangesloten bij het Koninklijke Nederlandse Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Fysiotherapeutbekkenfysiotherapeut – expert stuitpijn

BIG reg.nr. 59034299104

Petra Vaane

Petra Vaane

Ik ben Petra Vaane, woon in Utrecht en ben afgestudeerd als Algemeen Fysiotherapeut en MSc Sportfysiotherapeut.

Ik ben van jongs af aan al nieuwsgierig naar het bewegen van de mens en zag overal een sportieve uitdaging in. Uiteindelijk  heb ik hier ook mijn werk van gemaakt. De specialisatie in sport, was voor mij een logisch gevolg. Ik heb zelf vooral balsporten (korfbal, volleybal) beoefend en ben op dit moment actief in tennis, snowboarden en hardlopen.

Sporters zijn mensen die zichzelf naar een ander niveau van bewegen willen brengen. Als dit niet lukt door blessures of onvermogen, wil ik daar heel graag bij helpen. De mindset van sporters is vaak oplossingsgericht en doelgericht. Mijn uitgangspunt tijdens revalidatie is net zo: Hoe kunnen we jou als patiënt (soms op een andere manier) toch laten trainen/fit houden etc. Ik hoop hiermee de motivatie voor bewegen altijd hoog te houden en zo sport specifiek mogelijk te werken.

Sinds 2 jaar werk ik naast mijn baan in de particuliere praktijk, ook als fysiotherapeut met de Nederlandse Paralympische Zwemploeg die in Amersfoort traint.

Hier leer ik enorm veel van, omdat zij met een beperking toch het hoogste niveau moeten halen. En als fysiotherapeut moet je hiervoor creatief denken en werken. Dat maakt het werk heel interessant, uitdagend en leuk!

Fysiotherapeut – sportfysiotherapeut

BIG reg.nr. 59915055804